Rýžové noky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 14 g Máslo čerstvé
  • 350 g Rýže dušená
  • 8 g Sůl
  • 30 g Petržel - nať
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Máslo bylinkové
  • 4 g Pepř bílý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 188.2 mg
  • Draslík 208.6 mg
  • Vláknina 3404 mg
  • Vitamín A 3404 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájené žampiony a necháme vychladnout. Studenou dušenou rýži v míse smícháme s vejci, nasekanou petrželkou, bílým pepřem a solí, nakonec přidáme osmažené žampiony a důkladně promícháme do kompaktní hmoty. V hrnci přivedeme k varu vodu, lžící namočenou do této vody vykrajujeme jednotlivé noky a 5 minut necháme vařit na mírném ohni. Podáváme přelité rozpuštěným bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu