Smažené rýžové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 126.9 mg
  • Draslík 72.4 mg
  • Vláknina 2323.2 mg
  • Vitamín A 2323.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Uvařenou rýži promícháme s vejcem, solí a nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Ze vzniklé kaše po vychladnutí vykrajujeme lžící noky, obalíme je ve vejci, ve strouhance a smažíme na pánvi na oleji.

Komentáře k receptu