Filé z candáta s paprikovou polévkou
Suroviny
- 600 g Candát obecný
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Máslo čerstvé
- 40 g Zázvor celý
- 20 ml Olej olivový
- 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Víno bílé
- 750 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Paprika žlutá
- 1 ks Citronová tráva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1097 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 79 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 176.5 mg
- Draslík 734 mg
- Vláknina 2885.3 mg
- Vitamín A 2885.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 139.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Candáta nafiletujeme, kůži opatrně nařežeme a rybu nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku nakrájíme na kostičky, pažitku nasekáme nadrobno. 
- 
                                2Nejprve připravíme rybu. Na oleji na mírném plameni smažíme porce ryby kůží dolů. Když se kůže usmaží dokřupava, přidáme máslo, petrželovou nať a dál pomalu smažíme. Během smažení maso přeléváme výpekem. Usmaženou rybu necháme okapat, osolíme, opepříme a držíme na teple. 
- 
                                3V mezičase připravíme polévku. Cibuli zpěníme na másle, přidáme citronovou trávu, chilli papriku bez semen, oloupaný zázvor, pokrájené papriky a osmažíme. Poté přelijeme vínem a vaříme. Když se víno vyvaří, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 40 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme a propasírujeme do čistého kastrolu. Polévku varem zredukujeme na polovinu. Do uvařené polévky vmícháme smetanu a osolíme. 
- 
                                4Porce ryby podáváme v hlubokém talíři, přelité polévkou a posypané pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        