Krémová polévka z rajčat
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 11 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 18.4 mg
- Draslík 515.3 mg
- Vláknina 6158.2 mg
- Vitamín A 6158.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Nakrájíme je na větší kusy a vymačkáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. 
- 
                                2V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme mouku, znovu zasmahneme a zalijeme vodou. Zamícháme, aby se rozvařily případné hrudky. Osolíme, opepříme, přidáme masox, připravená rajčata a brambory, opět zamícháme, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 35 minut. 
- 
                                3Po této době polévku prolisujeme, rozředíme horkým mlékem a rozšleháme metlou. 
- 
                                4Dále nevaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        