Toasty s uzeným kuřecím masem
Suroviny
- 100 g Žampiony - sterilované
- 400 g Kuřecí maso uzené
- 60 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kapie
- 1 ks Veka chlebíčková krájená
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 15 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 96.7 mg
- Vláknina 2389.3 mg
- Vitamín A 2389.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dvě uzená kuřecí stehna zbavíme kůže a obrané maso nakrájíme na tenké nudličky. Nakládané žampiony a oloupanou střední cibuli nakrájíme na tenké plátky, kapii na proužky, prolisujeme česnek a nasekáme pažitku. 
- 
                                2Kuřecí maso osmahneme na třetině oleje, přidáme cibuli, žampiony a kečup s česnekem, osolíme, opepříme a krátce podusíme. 
- 
                                3Troubu předehřejeme na 170°C. Plátky chlebíčkové veky potřeme zbylým olejem, rozložíme na je na plech a dozlatova z obou stran opečeme. Na ještě horké navrstvíme podušenou masovou směs. 
- 
                                4Teplé toasty podáváme ozdobené proužky kapie a posypané pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        