Krůtí stehna na kari s jablky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 902 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 44 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 227.5 mg
- Draslík 950.5 mg
- Vláknina 10732 mg
- Vitamín A 10732 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 82.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z krůtích stehen odsekáme klouby, vytáhneme kostice a stehna nasekáme na větší kusy. 
- 
                                2Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari a pálivou papriku, opečeme dorůžova, zalijeme cca 1/4 l vody, osolíme, přidáme nasekané krůtí maso, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. 
- 
                                3Smícháme smetanu s moukou, vlijeme ke krůtě do omáčky, zamícháme a povaříme. 
- 
                                4Středně velká nakyslá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na čtvrtky, přidáme do omáčky a 3 minuty povaříme. 
- 
                                5Podáváme s dušenou rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        