Hovězí ledvinky s petrželí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 37 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 551.2 mg
- Draslík 762.5 mg
- Vláknina 5576.8 mg
- Vitamín A 5576.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou petržel uvaříme v litru vody a nakrájíme na plátky. 
- 
                                2Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je nakrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat. 
- 
                                3V kastrolu na sádle do růžova osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapané ledvinky a za stálého míchání krátce opečeme. Přidáme mouku, kmín, pepř, necháme zasmahnout, zalijeme vývarem z petržele, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. 
- 
                                4Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme uvařenou rozkrájenou petržel, osolíme, opečeme do růžova a vmícháme do hotových ledvinek. Osolíme a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        