Vepřové po štýrsku se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Vepřová plec
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Celer bulvový
  • 150 g Mrkev kořen
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Olej rostlinný
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Ocet
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 100.8 mg
  • Draslík 565.4 mg
  • Vláknina 4132.5 mg
  • Vitamín A 4132.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme v kastrole na oleji. Opečené maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně rozkrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, poprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vývarem, krátce povaříme, přidáme ocet, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.

  • 2

    Očištěnou mrkev a celer uvaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme drobně krájenou slaninu, na které opečeme kostičky uvařené zeleniny.

  • 3

    Dušené maso rozdělíme na talíře, obložíme opečenou zeleninou a posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu