Telecí kotlety Valdostana
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1478 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 75 g
- Sodík 1489 mg
- Bílkoviny 180 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 862.7 mg
- Draslík 2683.4 mg
- Vláknina 1098.3 mg
- Vitamín A 1098.3 mg
- Vitamín B6 4.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí kotlety zbavíme tuku a odřízneme část kosti. V každé kotletě nakrojíme malou kapsu. Maso osolíme, opepříme a kapsy naplníme vždy plátkem sýru. Kotlety zlehka naklepeme hladkou stranou paličky. 
- 
                                2Připravené kotlety obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. 
- 
                                3Kotlety co nejpomaleji smažíme na pánvi s rozehřátým máslem. Když maso po jedné straně zezlátne, smažíme ještě asi 4 minuty z druhé strany. 
- 
                                4Kotlety na talířích rozkrojíme, maso má být lehce narůžovělé, šťavnaté a sýr rozpuštěný. 
- 
                                5Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        