Ořechové sušenky podávané s vínem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 38 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 535.9 mg
- Vláknina 11900 mg
- Vitamín A 11900 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 8.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                12 celá vejce šleháme s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Když se cukr zcela rozpustí, přidáme celé nebo přepůlené loupané i neloupané mandle, lískové ořechy, polovinu kypřicího prášku a nakonec prosátou mouku. Vše promícháme vařečkou a rukama dobře prohněteme. 
- 
                                2Z těsta vytvarujeme dva válečky široké asi 7cm, které necháme na plechu vyloženém pečicím papírem chvíli odpočinout. 
- 
                                3Potom válečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut. 
- 
                                4Upečené, ještě teplé válečky nakrájíme na silnější plátky. 
- 
                                5Sušenky necháme několik dní schnout a tvrdnout. 
- 
                                6Ořechové sušenky podáváme s dezertním vínem, do kterého je namáčíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        