Krémová polévka z rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.5 kostka Masox
  • 300 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 18.4 mg
  • Draslík 515.3 mg
  • Vláknina 6158.2 mg
  • Vitamín A 6158.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Nakrájíme je na větší kusy a vymačkáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme mouku, znovu zasmahneme a zalijeme vodou. Zamícháme, aby se rozvařily případné hrudky. Osolíme, opepříme, přidáme masox, připravená rajčata a brambory, opět zamícháme, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 35 minut.

  • 3

    Po této době polévku prolisujeme, rozředíme horkým mlékem a rozšleháme metlou.

  • 4

    Dále nevaříme.

Komentáře k receptu