Rybí krém se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kapr obecný
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 87.5 mg
  • Draslík 286.6 mg
  • Vláknina 880.3 mg
  • Vitamín A 880.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme oloupanou cibuli rozkrájenou na čtvrtky a muškátový květ, přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, polévku přecedíme. Z kapřího masa vybereme kosti a kůži, maso umeleme.

  • 2

    V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a necháme ji zasmahnout. Vzniklou jíšku přelijeme rybím vývarem, rozšleháme a vaříme 40 minut. Obrané rybí maso vložíme zpět do polévky, opět metlou rozšleháme, zalijeme horkou smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu