Slepičí Pascalines

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Šunka dušená
  • 170 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Gouda
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Bešamel
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Slepice
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 339.1 mg
  • Draslík 414.2 mg
  • Vláknina 54.7 mg
  • Vitamín A 54.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme odpalované těsto. V rendlíku uvedeme do varu osolené mléko, vařečkou vmícháme mouku a ještě na plotně 2 minuty vypracováváme. Potom rendlík odstavíme, mimo plotnu vmícháme jedno po druhém vejce, přikryjeme čistou utěrkou a dáme stranou.

  • 2

    Dále odstraníme kůži a vykostíme půlku slepice. Slepičí maso umeleme.

  • 3

    Do mísy vyklopíme připravené těsto, postupně do něho vmícháme mleté slepičí maso, bílky, sůl a strouhaný muškátový oříšek. Vařečkou vše dobře utřeme.

  • 4

    Šunku nakrájíme na kostičky, které spolu se smetanou vmícháme do těsta.

  • 5

    V kastrole uvedeme k varu vodu se lžičkou soli. Namočenou lžící ze slepičí směsi vykrajujeme noky, které zavařujeme do vroucí vody. Když voda začne opět vřít, stáhneme plamen, kastrol přikryjeme a noky necháme asi 8 minut táhnout při 90 °C a pak je hned scedíme.

  • 6

    Nastrouháme goudu, scezené noky urovnáme na zapékací mísu, zalijeme je bešamelem a posypeme strouhaným sýrem. Povrch poklademe hoblinkami másla a mísu vložíme pod gril a pokrm prudce zapečeme.

  • 7

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu