Filé po lyonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé rybí
  • 600 g Brambory vařené
  • 16 g Olej rostlinný
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 623.7 mg
  • Vláknina 8905 mg
  • Vitamín A 8905 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme ho na porce, které osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou a v rendlíku na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Poté rendlík vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a dopékáme 10 minut.

  • 2

    Studené vařené brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a na polovině množství másla opečeme.

  • 3

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme ji dorůžova na druhé polovině másla, pak ji smísíme s opečenými bramborami.

  • 4

    Na talíře položíme pečené filé a směs brambor s cibulí na ně navršíme.

  • 5

    Podáváme posypané sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu