Šneci po dijonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Celer bulvový
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Šalotka
  • 2 ks Cibule
  • 30 ks Hlemýždi
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Koňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 673.4 mg
  • Vláknina 3275.4 mg
  • Vitamín A 3275.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suché bílé víno svaříme na pětinu původního množství a necháme vychladnout.

  • 2

    Žampiony osmahneme na 50 g másla a nasekáme nadrobno.

  • 3

    Napěníme máslo, přidáme drobně nakrájenou šalotku, posekanou petrželku, sůl, pepř, prolisovaný česnek, svařené víno, žampiony a koňak.

  • 4

    Vzniklou hmotou naplníme čisté ulity. Do každé ulity zasuneme tělíčko hlemýždě, ulity narovnáme na speciální šnekovou mísu a pečeme v troubě asi 15 minut.

  • 5

    Podáváme v nádobě, ve které jsme šneky pekli.

  • 6

    Šneci vaření [56396]:

  • 7

    Hlemýždě necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme tělíčka a vaříme pod pokličkou hodinu. Vařené hlemýždě necháme zchladnout ve vývaru.

  • 8

    Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody, nejméně půl hodiny. Poté je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout.

Komentáře k receptu