Telecí kotlety Milanaise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kotlety
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Špagety, Makarony vařené
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 12 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 133.8 mg
  • Draslík 559.3 mg
  • Vláknina 2250 mg
  • Vitamín A 2250 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kotlety po okraji několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, po jedné straně poprášíme moukou, pomoučenou stranou je vložíme do rozpáleného másla (120 g) a prudce pečeme, podle síly kotlet z každé strany 3 - 4 minuty. Kotlety vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 2

    Do šťávy přilijeme vývar, přidáme 20 g másla, kečup, krátce povaříme.

  • 3

    Uvařené těstoviny promícháme se strouhaným sýrem a polovinou šťávy, rozdělíme na talíře, navrch položíme upečené kotlety, nakonec přelijeme zbylou šťávou.

Komentáře k receptu