Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cuketa
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Sýr balkánský
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 100 g Paprika červená
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 špetka Sůl mořská
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 985 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1521 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 5614.7 mg
  • Vláknina 41385.1 mg
  • Vitamín A 41385.1 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 352.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa s kůží zbavíme kosti a omyjeme. Balkánský sýr nakrájíme na 4 špalíčky, lístky bazalky opláchneme a necháme okapat. Lístky rozmarýnu otrháme z větviček, oloupaný česnek rozdrtíme.

  • 2

    Do každého prsa uděláme v horní nejsilnější části zářez, do něj vložíme špalíček sýra, sušené rajčátko a lístek bazalky. Zašpejlujeme, aby nám obsah při restování nevypadl. Všechny porce osolíme, opepříme a kůží dolů vložíme na rozpálený olej a smažíme. Poté prsa otočíme a smažíme z druhé strany. Na závěr přidáme česnek. Opečená prsa i s výpekem přeložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 10 minut.

  • 3

    V mezičase připravíme zeleninu k restování. Řapíky celeru oloupeme, papriky zbavíme semínek, cibuli a česnek oloupeme. Všechnu zeleninu opláchneme, necháme okapat a poté nakrájíme na různé tvary. Vhodíme na rozpálený olej a zhruba 2 minuty restujeme. Poté k zelenině přidáme výpek z masa, který jsme před tím zředili vodou. K zelenině na závěr přimícháme zbylé lístky bazalky, které jsme nasekali nadrobno.

  • 4

    Před servírováním zbavíme maso špejlí a rozkrojíme na poloviny. Podáváme na restované zelenině.

Komentáře k receptu