Kuřecí prsa s gratinovanými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 120 g Brokolice
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 120 g Mrkev kořen
  • 120 g Celer řapíkatý
  • 250 g President Camembert linea
  • 250 ml Smetana na šlehání
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Slanina anglická
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1794.9 mg
  • Vláknina 38152 mg
  • Vitamín A 38152 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 203.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na silnější plátky. Oloupaný česnek nakrájíme najemno, větvičky tymiánu posekáme nadrobno. Sýr nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do hrnce vlijeme smetanu, přidáme česnek, tymián a sůl. Do smetany vložíme plátky brambor a vaříme do poloměkka. Poté brambory přeložíme do zapékací mísy, poklademe plátky sýra, přelijeme smetanou z hrnce a v troubě předehřáté na 160 °C zapékáme zhruba 35 minut, až jsou brambory měkké.

  • 3

    Opláchnutá a osušená kuřecí prsa osolíme a opepříme, srolujeme a každý kus zabalíme do dvou plátků anglické slaniny. Zašpejlujeme a na rozpáleném oleji závitky ze všech stran smažíme. Na závěr přidáme větvičky tymiánu. Poté závitky přeložíme do pekáče, přelijeme výpekem z pánve a pečeme v troubě na 160 °C zhruba 10 minut společně s bramborami.

  • 4

    V mezičase očistíme zeleninu (vyjma cibule a česneku), nakrájíme a v horké osolené vodě krátce blanšírujeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a v rozpáleném oleji orestujeme. Přimícháme okapanou zeleninu, promícháme, chvíli restujeme a na závěr vmícháme drobně posekané lístky bazalky.

  • 5

    Na talíř nejprve narovnáme zeleninu a na ni položíme kuřecí závitek, z něhož jsme odstranili špejle. Zvlášť podáváme gratinované brambory.

Komentáře k receptu