Srnčí pochoutka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Brusinky
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Víno červené
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 3 ks Jalovec
  • 1 kg Srnčí plec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 963 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 95 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 282.5 mg
  • Draslík 1084.2 mg
  • Vláknina 7295.2 mg
  • Vitamín A 7295.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme mrkev a celer a osmahneme dozlatova na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, nakrájenou srnčí plec, protlak a smažíme. Zalijeme vodou, vínem a přidáme kuličky jalovce, bobkový list, nové koření, sůl a vaříme doměkka.

  • 2

    Vyndáme maso, omáčku propasírujeme a přidáme do ní brusinky.

  • 3

    Maso podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu