Lilkové pyré s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 10 g Kmín římský
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Hrozinky
  • 2 ks Lilek
  • 0.27 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 85 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 253.2 mg
  • Vláknina 6830 mg
  • Vitamín A 6830 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme na kostky, osolíme, dáme do síta vloženého do mísy a necháme 30 minut stát, aby se zbavily hořkosti. V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme lilkové kostky, které jsme nejdříve opláchli a osušili utěrkou, dozlatova asi 10 minut. Okapané od přebytečného tuku je v míse necháme nejlépe přes noc uležet.

  • 2

    Druhý den namočíme hrozinky sultánky do horké vody a 30 minut necháme louhovat. V rendlíku rozpálíme olej, vložíme nakrájenou cibuli, sůl a pepř a orestujeme. Přidáme římský kmín a za stálého míchání 5 minut povaříme na mírném ohni. Vmícháme uleželé lilky, rajčata a slité hrozinky, směs prohřejeme a nakonec rozmixujeme dohladka. Dosolíme, opeříme a vmícháme nasekané bylinky.

Komentáře k receptu