Soté z kuřete se žampiony
Suroviny
- 180 g Anglická slanina
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 600 g Žampiony čerstvé
 - 300 g Šalotka
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 120 ml Zakysaná smetana
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.3 kg Kuře
 - 1 polévková lžíce Estragon
 - 0.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1357 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 102 g
 - Sodík 937 mg
 - Bílkoviny 74 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 326 mg
 - Draslík 1542.6 mg
 - Vláknina 3329.1 mg
 - Vitamín A 3329.1 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře rozdělíme na osm porcí, opláchneme a osušíme. Očištěnou šalotku a estragon nakrájíme nadrobno, žampiony nakrájíme na tenké plátky, slaninu pokrájíme na kostičky a dvakrát ponoříme do vroucí a studené vody.
 - 
                                2
Porce kuřete osolíme, opepříme, poprášíme moukou a osmažíme ze všech stran na oleji. Osmažené porce pečeme s polovinou másla v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 30 minut.
 - 
                                3
Na pánvi na zbylém másle orestujeme šalotku, slaninu a žampiony. Směs přidáme v polovině pečení ke kuřeti spolu s vývarem.
 - 
                                4
Upečené porce kuřete vyjmeme z pekáče, do výpeku přimícháme smetanu a na sporáku vaříme za občasného míchání, až omáčka zhoustne. Před koncem varu vmícháme estragon.
 - 
                                5
Porce kuřete servírujeme přelité omáčkou.