Jelení plátky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1955 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 153.4 mg
- Draslík 830.4 mg
- Vláknina 4727.3 mg
- Vitamín A 4727.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a 2 minuty opékáme. Přihodíme nakrájenou cibuli, bobkový list, tymián a barevný pepř a za stálého míchání restujeme asi 8 minut.Zalijeme červeným vínem a na mírném ohni povaříme asi 10 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidáme vývar a necháme 20 minut povařit.
-
2
V pekáči zatím rozpálíme olej, plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme 4 minuty z každé strany. Maso zabalíme do alobalu a pečeme v troubě 10 minut, v průběhu maso jednou otočíme. Vyndáme z trouby a necháme zabalené 5 minut odpočinout.
-
3
Do omáčky přidáme malinový ocet a omáčku podle potřeby povaříme, musí mít konzistenci jako sirup. Do odstavené vmícháme nastrouhanou čokoládu, osolíme, opepříme a necháme čokoládu rozpustit.
-
4
Plátky masa rozdělíme na jednotlivé talíře a doplníme omáčkou.