Vepřové kotlety grilované a pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Sůl
  • 8 g Pepř černý mletý
  • 30 g Fenykl obecný
  • 2000 g Vepřové kotlety
  • 15 g Chilli koření mleté
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 793 mg
  • Vláknina 3377 mg
  • Vitamín A 3377 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety vcelku na straně, kde je sádlo, nařízneme do kosočtverců, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, smícháme mleté chilli koření s mletým fenyklem a maso posypeme, koření rukama ještě po mase rozetřeme, abychom ho dostali i do zářezů, a necháme asi hodinu marinovat.

  • 2

    Rozpálíme přírodní gril, maso na něj položíme tukem dolů, rychle opečeme, obrátíme a nyní již zvolna grilujeme ze všech stran asi 20 minut. Maso přendáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Nyní přidáme rozmarýn, vinný ocet a pečeme ještě 20 minut. Maso vyndáme a necháme 10 minut dojít.

  • 3

    Maso naporcujeme a podáváme s vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu