Vepřové kotlety s hořčicovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 89 mg
  • Draslík 344 mg
  • Vláknina 379.8 mg
  • Vitamín A 379.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z každé strany opékáme 5 minut. Poté je vyjmeme a dáme na nahřátý talíř.

  • 3

    Do pánve k výpeku vmícháme hořčici a smetanu, omáčku krátce provaříme a dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Kotlety na talíři přelijeme hořčicovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu