Brusinkový džem s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 118 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 118 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 163.7 mg
 - Vláknina 12420 mg
 - Vitamín A 12420 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Ihned je promícháme s citronovou šťávou a rozmělníme na pyré.
 - 
                                2
Brusinky omyjeme a okapané vmícháme k jablkům.
 - 
                                3
Ovoce odvážíme, vložíme do hrnce a přimícháme potřebné množství želírovacího cukru. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Horký džem plníme do čistých sklenic, uzavřeme a na 15 minut postavíme dnem vzhůru.