Čorba z kopřiv
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 296 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 936.9 mg
 - Vláknina 35708 mg
 - Vitamín A 35708 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé kopřivy umyjeme, obereme lístky a krátce povaříme. Scedíme je a pokrájíme nadrobno. Vodu z kopřiv si necháme. Na oleji si zpěníme pokrájenou jarní cibulku, přidáme k ní kopřivy, krátce je osmahneme a zalijeme 1 l vody z kopřiv. Přivedeme do varu a za stálého míchání opatrně přisypáváme kukuřičnou mouku, aby se nám neudělaly hrudky. Polévku osolíme a ještě povaříme 10 minut. Do odstavené polévky vmícháme rozšlehaná vajíčka.
 - 
                                2
K čorbě můžeme ještě přimíchat podle chuti kysané mléko.