Musaka z lilků bez masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 469 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 118.7 mg
 - Draslík 967.1 mg
 - Vláknina 17281.6 mg
 - Vitamín A 17281.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky oloupeme, nakrájíme podélně plátky, které osolíme a necháme "vypotit" 30 minut.
 - 
                                2
Omytá a spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme a promícháme.
 - 
                                3
Zelenou petržel si opláchneme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                4
Po půl hodině plátky opláchneme čistou vodou, necháme odkapat a v hlubší pánvi je orestujeme na rozpáleném oleji z každé strany dozlatova.
 - 
                                5
Lilky z oleje vyjmeme a odložíme na talíř.
 - 
                                6
V tom samém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní dobře propláchnutou rýži, kterou krátce orestujeme.
 - 
                                7
K rýži přidáme 150 g rajčat a zelenou petrželku, osolíme, promícháme, podlijeme 2 dl teplé vody a pod pokličkou dusíme do změknutí rýže.
 - 
                                8
Do zapékací mísy budeme postupně vrstvit všechny suroviny.
 - 
                                9
Na dno dáme část lilků, pak rozetřeme část rýžové směsi a na rýži poklademe část rajčat.
 - 
                                10
Takto vrstvy budeme opakovat a zakončíme poslední vrstvou rajčat. Musaku dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby na 30 minut,
 - 
                                11
pečeme při 200 °C.
 - 
                                12
Po půl hodině vše přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehanými vejci a moukou.
 - 
                                13
Musaku z lilků upečeme dozlatova.