Kedlubnový salát s okurkou
Suroviny
- 150 g Okurka salátová
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Jablka
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 dl Zakysaná smetana
 - 0.5 dl Olej olivový extra panenský
 - 0.5 kg Kedlubna
 - 2 polévková lžíce Křen
 - 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 13 mg
 - Draslík 578.8 mg
 - Vláknina 9405 mg
 - Vitamín A 9405 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu zeleninu, kterou potřebujeme k přípravě tohoto salátu omyjeme a oloupeme.
 - 
                                2
Připravíme si zálivku:
 - 
                                3
V hrnečku rozmícháme 1 dl zakysané smetany s 3 lžícemi octa,
 - 
                                4
přilijeme 0,5 dl olivového oleje a osolíme podle chuti.
 - 
                                5
Jablka, křen a okurky zbavíme semínek. Kedlubny a jablka nastrouháme na hrubém struhadle, křen nastrouháme na jemném struhadle a vše dáme do mísy. K nastrouhané zelenině přidáme okurku pokrájenou na tenké plátky, papriku nakrájenou na kroužky, posypeme drobně posekaným koprem a zelenou petrželkou.
 - 
                                6
Přilijeme zálivku, vše promícháme a dáme vychladit na několik hodin
 - 
                                7
do chladničky.