Papriková omáčka se sýrem feta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 604 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 736.2 mg
 - Vláknina 22291.5 mg
 - Vitamín A 22291.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 163.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Paprikové lusky omyjeme, rozkrojíme na půlky, očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a rovněž jemně nakrájíme. Odstraníme zbytky stopek. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s křupavou zelenou natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky omyjeme a oklepeme. Lístky tymiánu stáhneme z větviček, šalvěj nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Olej rozehřejeme v hrnci. Cibulku, bylinky a česnek podusíme. Přimícháme kostky papriky a krátce povaříme. Přidáme rajčata, osolíme, přidáme pepř a mletou papriku a zakryté necháme na mírném ohni asi 8 minut dusit.
 - 
                                3
Před servírováním rozdrobíme sýr feta na malé kousky. Paprikovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme sýrem.