Zlaté tolárky z lišek
Suroviny
- 100 g Rajčata
 - 300 g Lišky čerstvé
 - 200 g Rukola
 - 150 g Sýr Čedar
 - 80 g Lupínky kukuřičné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 3 špetka Sůl mořská
 - 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.18 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.69 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 857 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 165.4 mg
 - Draslík 394.1 mg
 - Vláknina 5497 mg
 - Vitamín A 5497 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lišky omyjeme, osušíme a odkrojíme jim nožičky. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Listy rukoly omyjeme, necháme okapat, dáme do mísy, osolíme je mořskou solí, posypeme pepřem, pokapeme citronovou šťávou a zlehka promícháme. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny.
 - 
                                2
V pánvi si rozpálíme olej s máslem a hlavičky lišek i s cibulí krátce orestujeme. Dochutíme solí, citronovým pepřem a vyjmeme z pánve.
 - 
                                3
Do misky nastrouháme sýr, přimícháme vejce, mouku, sůl a vymícháme husté těstíčko.
 - 
                                4
V igelitovém sáčku si rozmačkáme válečkem kukuřičné lupínky na hrubou strouhanku. Hlavičky lišek namočíme do těstíčka a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Hned je vkládáme do pánve na rozpálený slunečnicový olej. Smažíme je dozlatova z každé strany. Vyjmeme je a dáme na papírový ubrousek okapat.
 - 
                                5
Rukolové listy položíme na plochou mísu, na ně poklademe usmažené lišky, restovanou cibuli, ozdobíme cherry rajčaty a podáváme.