Med z pampeliškových květů nebo jedlových výhonků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 10.3 mg
 - Vláknina 630.7 mg
 - Vitamín A 630.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pampeliškové květy natrháme na kousky a dobře propláchneme, abychom vypláchli ukrytý hmyz, zalijeme studenou vodou a necháme louhovat jeden den. Použijeme-li jedlové výhonky, přivedeme je jednou k varu a necháme jeden den louhovat.
 - 
                                2
Na druhý den přefiltrujeme přes utěrku nebo jemné síto a přefiltrovanou směs na středním plameni svaříme s cukrem a citronovou šťávou na tzv. "nit". Vaříme asi 30 minut. Svařená směs získá konzistenci sirupu, táhne se jako nit (tenká nebo silná) a kapka na talířku rychle tuhne, ale neztuhne.
 - 
                                3
Studený sirup má sladkou chuť jako med a táhne se jako med.