Smržová polévka z roku 1817
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 395 mg
 - Vláknina 9557 mg
 - Vitamín A 9557 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé smrže očistíme, omyjeme osušíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci si rozpustíme 1,5 lžíce másla, přidáme krupici, smrže, promícháme a krátce osmažíme. Přilijeme vodu, přidáme brambory, sůl, kmín a vaříme 15-20 minut doměkka. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přidáme ji před dovařením do polévky. Polévku dochutíme pepřem, přidáme zbylé máslo a podáváme.