Letní zeleninový salát s koriandrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 822.6 mg
 - Vláknina 19819 mg
 - Vitamín A 19819 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 116.7 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hráškové lusky zbavíme stopek a špiček, 2 svazky bílého chřestu oloupeme a přepůlíme, nasekáme koriandr a rozpůlíme cherry rajčata.
 - 
                                2
Hráškové lusky s chřestem spaříme 30 vteřin ve vroucí vodě, slijeme je do cedníku, ochladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Zeleninu chladíme ledovou vodou, aby neztratila barvu. Zelený hrášek vaříme ve vodě 5 minut. Když změkne, slijeme jej a také ve studené vodě ochladíme. Zeleninu s rajčaty potom ve větší míse smícháme.
 - 
                                3
Dále připravíme dresink. Olivový olej ušleháme s limetkovou šťávou a bílým vinným octem, hotovým dresinkem zalijeme salátový základ a dobře vše promícháme.
 - 
                                4
Hotový salát rozdělíme do dezertních misek a servírujeme posypaný nasekaným koriandrem.