Višňová domácí zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 43.2 mg
 - Draslík 168.7 mg
 - Vláknina 2276 mg
 - Vitamín A 2276 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
500 g omytých višní vypeckujeme, rozmixujeme a vložíme do lednice na 60 minut dobře vychladit. Zbylé višně nadrobno rozsekáme. Kondenzované mléko, cukr, med a vanilkový cukr v kastrůlku přivedeme k varu, stáhneme, poté také necháme v lednici vychladit. Vychlazené višně smícháme s jogurtem a směsí z kondenzovaného mléka. Dobře promícháme, vlijeme do vhodné misky, přimícháme nasekané višně a vložíme do mrazáku. Po dobu mražení několikrát promícháme. Zamrazíme jen částečně.
 - 
                                2
Poté zmrzlinu vybereme z mrazáku, vložíme do formy na srnčí hřbet, opět vrátíme do mrazáku a po 200 minut necháme úplně zamrazit. Po zmražení formu na pár sekund ponoříme do horké vody a zmrzlinu vyklopíme.
 - 
                                3
Těsně před podáváním ji nakrájíme na úhledné plátky, které klademe na jednotlivé vychlazené talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a servírujeme.