Pikantní červené zelí s černým rybízem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 22.6 mg
 - Vláknina 94.6 mg
 - Vitamín A 94.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hlávky červeného zelí odstraníme první velké listy, hlávku rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na tenké nudličky, které dáme do velké mísy. Zelí posypeme solí, cukrem (60g), čerstve pomletým černým pepřem, zázvorem, nastrouhaným muškátovým oříškem a drceným kmínem. Pomocí rukou zelí dobře promícháme, zároveň ho i promačkáme. Černý rybíz očistíme, dobře promyjeme v sítu a necháme okapat.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej na kterém zelí krátce orestujeme. Pak ho zakryjeme pokličkou a dusíme při mírnější teplotě přibližně 18-20 minut. Občas promícháme. Poté přidáme k zelí rybíz, dochutíme cukrem (5-10g) a dusíme ještě 4-5 minut. Zelí nezahušťujeme.
 - 
                                3
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, které vysmažíme na pánvičce dozlatova. Vysmaženou slaninu přimícháme až do hotového zelí.