Pikantní salát z červeného zelí s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Zelí hlávkové červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Šalotka
  • 1 dl Víno červené
  • 2.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 888.6 mg
  • Vláknina 7278.3 mg
  • Vitamín A 7278.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší hlávku červeného zelí očistíme, rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme košťál. Zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky a dáme ho hlubší mísy. Šalotky očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k zelí. Doložíme sůl, cukr, kmín, pepř, citronovou šťávu a zelí dobře promícháme. Přidáme k němu olivový olej a červené víno a znovu promícháme.

  • 2

    Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu