Bylinková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 92.6 mg
 - Draslík 28.3 mg
 - Vláknina 213 mg
 - Vitamín A 213 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou, promícháme, mírně osolíme a povaříme.
 - 
                                2
V hrnci na zbylém másle podusíme asi tři hrsti najemno nakrájených lístků chudobky, fialky, opence, jahodníku, pampelišky, kopřiv a petrželky, přidáme jíšku a jen krátce necháme přejít varem.
 - 
                                3
Do hotové polévky přidáme vejce rozkvedlané v trošce mléka a čerstvou nasekanou pažitku.
 - 
                                4
Ihned podáváme.