Nádivka s kopřivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 63 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 7 ks Rohlíky bílé
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 4 polévková lžíce Kopřiva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 593.9 mg
  • Draslík 210.7 mg
  • Vláknina 9000.1 mg
  • Vitamín A 9000.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 780 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Přidáme šunku nakrájenou na malé kostičky, lžíci nastrouhané citrónové kůry.

  • 2

    Mladé listy kopřivy, petrželku, pažitku a jarní cibulku omyjeme. Bylinky pokrájíme nadrobno, cibulku nakrájíme na kolečka a odložíme ji do misky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a cibulku zpěníme, vychladlou spolu s bylinkami přidáme k rohlíkům, přidáme ještě 6 žloutků, pepř, promícháme a dochutíme solí. Vyšleháme 5 bílků na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.

  • 4

    Pekáč vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, nádivku rozetřeme do pekáčku a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-35 minut. 5-10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným bílkem.

  • 5

    Nádivku podáváme teplou a studenou.

Komentáře k receptu