Jarní polévka s bylinkovými nočky
Suroviny
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 150 g Hrášek
- 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 150 g Mrkev kořen
- 150 g Květák
- 0.5 kávová lžička Muškátový květ
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šunka dušená
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
- 5 l Vývar zeleninový
- 10 polévková lžíce Pšeničná krupice
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1138 kcal
- Sacharidy 141 g
- Tuky 133 g
- Sodík 102778 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 117 g
- Cholesterol 120.8 mg
- Draslík 2185.2 mg
- Vláknina 40088 mg
- Vitamín A 40088 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 114.7 mg
- Vitamín E 9.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev pokrájíme nadrobno, květák rozebereme na malé růžičky, přidáme hrášek, kukuřici a fazolky, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 30 minut.
-
2
Utřeme krupici s máslem, vejcem, solí a muškátovým květem. Bylinky a šunku jemně nasekáme a přídáme k utřené směsi. Smícháme a lžičkou tvoříme nočky.
-
3
Nočky přidáme do hotového vývaru a chviličku povaříme.