Jarní polévka s bylinkovými nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 150 g Hrášek
  • 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Květák
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šunka dušená
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
  • 5 l Vývar zeleninový
  • 10 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1138 kcal
  • Sacharidy 141 g
  • Tuky 133 g
  • Sodík 102778 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 117 g
  • Cholesterol 120.8 mg
  • Draslík 2185.2 mg
  • Vláknina 40088 mg
  • Vitamín A 40088 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.7 mg
  • Vitamín E 9.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev pokrájíme nadrobno, květák rozebereme na malé růžičky, přidáme hrášek, kukuřici a fazolky, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 30 minut.

  • 2

    Utřeme krupici s máslem, vejcem, solí a muškátovým květem. Bylinky a šunku jemně nasekáme a přídáme k utřené směsi. Smícháme a lžičkou tvoříme nočky.

  • 3

    Nočky přidáme do hotového vývaru a chviličku povaříme.

Komentáře k receptu