Mečoun na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Filé z mečouna
  • 50 g Arašídy
  • 50 g Salát ledový
  • 20 g Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 335.6 mg
  • Vláknina 2066.3 mg
  • Vitamín A 2066.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety mečouna omyjeme a necháme odkapat. V míse smícháme olej, sůl, pepř a potřeme ryby. Grilovací rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené filety naskládáme na rošt, kde je pečeme po obou stranách 5 minut. Po dobu pečení potíráme filety olejem.

  • 2

    Salát: Ořechy pomeleme, vysypeme do misky, přidáme cukr, úhledně nakrájený ledový salát, na kolečka nakrájený česnek, na tenké pásky nakrájený celer, ocet, olej, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, nastrouhanou kůru z 1 citronu, pepř, sůl, vše dobře promícháme.

  • 3

    Upečené filety porcujeme na talíř, podáváme s připraveným salátem.

Komentáře k receptu