Mečoun na grilu
Suroviny
- 600 g Filé z mečouna
- 50 g Arašídy
- 50 g Salát ledový
- 20 g Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 dl Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 16 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 39 mg
- Draslík 335.6 mg
- Vláknina 2066.3 mg
- Vitamín A 2066.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety mečouna omyjeme a necháme odkapat. V míse smícháme olej, sůl, pepř a potřeme ryby. Grilovací rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené filety naskládáme na rošt, kde je pečeme po obou stranách 5 minut. Po dobu pečení potíráme filety olejem.
-
2
Salát: Ořechy pomeleme, vysypeme do misky, přidáme cukr, úhledně nakrájený ledový salát, na kolečka nakrájený česnek, na tenké pásky nakrájený celer, ocet, olej, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, nastrouhanou kůru z 1 citronu, pepř, sůl, vše dobře promícháme.
-
3
Upečené filety porcujeme na talíř, podáváme s připraveným salátem.