Černý rybíz naložený ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 403.2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 226.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralý rybíz přebereme, otrháme stopky, očistíme a propláchneme studenou vodou. Poté rozdělíme do čistých sklenic a přitom průběžně prosypeme cukrem.
 - 
                                2
Sklenice důkladně uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.