Vařené fusilli s rajčaty, houbami a lilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 8 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 573.2 mg
- Vláknina 18292 mg
- Vitamín A 18292 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a necháme 30 minut vypotit. Pak z nich vymačkáme přebytečnou šťávu a plátky pokrájíme na kostičky.
-
2
Očistíme hřiby a pokrájíme je na kostičky.
-
3
V pánvi si rozehřejeme olej. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme nadrobno. Vložíme česnek s cibulí na pánev a necháme zesklovatět. Pak přidáme lilky a hřiby a opečeme je dozlatova. Osolíme a opepříme a přidáme nasekaný tymián.
-
4
Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku, odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Pokrájená rajčata dáme do pánve a dusíme.
-
5
Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny fusilli. Hotové těstoviny promícháme s podušenou směsí z hub, rajčat a lilků. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.