Brambory pečené na plechu s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 230 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1396.8 mg
 - Vláknina 31497.2 mg
 - Vitamín A 31497.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 131.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a podélně rozpůlíme. Citrony omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a část omytého rozmarýnu jemně nasekáme.
 - 
                                2
Plech silně vymažeme olivovým olejem a rozložíme na něj plátky citronu. Na každý plátek položíme půlku brambory, pokapeme zbylým olejem a posypeme rozmarýnem. Brambory osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Oloupané stroužky česneku rozpůlíme a spolu se zbylými snítkami rozmarýnu je rozdělíme mezi brambory.
 - 
                                4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.