Plněné kedlubny s tofu
Suroviny
- 100 g Celer řapíkatý
 - 100 g Brokolice
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 400 g Sýr sójový - Tofu
 - 375 ml Vývar zeleninový
 - 4 ks Kedlubna
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 3 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 1.12 polévková lžíce Olej sezamový
 - 5 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 190 g
 - Sodík 646 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 14.6 mg
 - Draslík 632.5 mg
 - Vláknina 20752.3 mg
 - Vitamín A 20752.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer očistíme, povaříme 8 minut v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Kedlubny oloupeme, vršek skrojíme, vnitřek vydlabeme tak, aby zůstala centimetr silná stěna.
 - 
                                3
Tofu necháme okapat, nakrájíme na malé kostičky, zakapeme sójovou omáčkou a octem, promícháme, necháme odležet.
 - 
                                4
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, očištěnou brokolici rozdělíme na růžičky.
 - 
                                5
Všechnu zeleninu podusíme na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, přidáme nové koření. Na závěr vmícháme zaksysanou smetanu.
 - 
                                6
Kedlubny naplníme připravenou směsí, posypeme semínky opraženými na sucho a podáváme.