Vepřové řízky v bramboráku
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 40 g Slanina vepřová
 - 400 g Brambory
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 230.3 mg
 - Draslík 990 mg
 - Vláknina 6984.3 mg
 - Vitamín A 6984.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Maso protkneme proužky slaniny, obalíme v hladké mouce a v bramborákovém těstě.
 - 
                                2
Připravené řízky smažíme zvolna po obou stranách na pánvi na oleji.
 - 
                                3
Podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým salátem.
 - 
                                4
Bramborákové těsto:
 - 
                                5
Oloupané brambory jemně nastrouháme a necháme na cedníku okapat. Potom do brambor vmícháme mouku, mléko, vejce, prolisovaný česnek, koření a sůl.