Sýrové suflé
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 125 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 0.25 l Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 285.7 mg
 - Draslík 80.4 mg
 - Vláknina 927.1 mg
 - Vitamín A 927.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme moukou. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání osmahneme do zlatožluta. Po částech přiléváme mléko a metličkou šleháme sníh, dokud není omáčka hladká.
 - 
                                2
Omáčku přivedeme k varu a při mírné teplotě, za stálého míchání necháme 5 minut povařit. Sundáme ze sporáku, necháme vychladnout.
 - 
                                3
Bílky oddělíme od žloutků. Ementál nastrouháme. Žloutek postupně zašleháme do připravené omáčky, až vznikne hladký krém. Přimícháme sýr, okořeníme paprikou, solí a pepřem.
 - 
                                4
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Do mísy dáme bílky a špetku soli, vyšleháme tuhý sníh, přimícháme kukuřičný škrob.
 - 
                                5
Sníh vařečkou po částech opatrně vmícháme do těsta. Připraveným těstem naplníme misky na suflé a vložíme do vodní lázně.
 - 
                                6
Pečeme při teplotě 200 stupňů Celsia 20 minut. Potom teplotu snížíme na 190 stupňů Celsia a pečeme dalších 20 minut. Po upečení ihned podáváme.