Houby ve víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 313 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 1.1 mg
 - Draslík 1114.2 mg
 - Vláknina 8176.5 mg
 - Vitamín A 8176.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červené víno a vývar dáme vařit do hrnce, přidáme oloupaný česnek, nové koření, bobkové listy, citronovou šťávu a jablečný ocet
 - 
                                2
a necháme přibližně 10 minut táhnout při mírné teplotě. Houby pokrájíme na kousky.
 - 
                                3
Jemně posekáme petrželku. Nakonec vývar přecedíme přes síto. Houby s petrželkou necháme ve vývaru dusit asi 15 minut.
 - 
                                4
Upravíme na talíře a podáváme s bagetou.