Lilky dušené na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 253 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 32.2 mg
 - Draslík 877.5 mg
 - Vláknina 19689.8 mg
 - Vitamín A 19689.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté lilky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme je, necháme chvíli uležet a osušíme papírovou utěrkou.
 - 
                                2
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
V kastrole na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky lilků a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Potom přidáme rajčata a když se rozvaří, vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a vše jen prohřejeme.
 - 
                                5
Můžeme podávat s vařenými těstovinami nebo s čerstvým bílým chlebem.