Vajíčkový jarní salát
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 150 g Okurky nakládané
 - 100 g Majonéza
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 9 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Řeřicha
 - 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 883 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 368 mg
 - Draslík 408.8 mg
 - Vláknina 5630 mg
 - Vitamín A 5630 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vajíčka dáme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a odložíme do mísy. Omyjeme brambory, dáme do rendlíku s 4 dl vody a vaříme přibližně podle velikosti 20 minut. Scedíme je, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k vejcím. Ještě přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a sladkokyselé okurky.
 - 
                                2
Salát ochutíme troškou nálevu z okurek, majonézou, hořčicí, pepřem a solí. Podle kyselosti okurek můžeme přidat 0.5-1 lžičku cukru. Dobře promícháme a necháme vychladit. Omyjeme petrželku kudrnku s řeřichou. Bylinky drobně pokrájíme.
 - 
                                3
Salát rozdělíme na porce, posypeme bylinkami a podáváme s bílým pečivem.