Polévka z prolisovaných vařených brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Pórek
  • 30 g Cibulka jarní
  • 500 g Brambory
  • 3 krajíc Chléb konzumní
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Polévkové koření Maggi
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 7 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.52 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 18.3 mg
  • Draslík 566.2 mg
  • Vláknina 7093.8 mg
  • Vitamín A 7093.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 404.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chleba nakrájíme na kostičky, které osmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji, poté dáme kapat na ubrousek. Omyté brambory uvaříme ve slupce ve vodě. Ještě teplé oloupeme a jemně nastrouháme nebo prolisujeme. Dáme je do hrnce, přilijeme mléko a dobře je rozkvedláme. Postupně za stálého míchání přilijeme teplou vodu, přidáme kmín, sůl, polévkové koření Maggi a polévku přivedeme k varu. Poté ji pomalu povaříme 7-10 minut.

  • 2

    Mezitím si omyjeme a nakrájíme čerstvou pórkovou nať a nať z jarní cibulky. V pánvi si rozpustíme máslo a nať krátce, za stálého míchání osmažíme dorůžova.

  • 3

    Do hotové polévky ke konci vaření přimícháme zeleninovou nať. Na talíře rozdělíme osmažený chléb a podáváme.

Komentáře k receptu